Frukostbröd utan jäst

Visst har det väl hänt dom flesta att man vaknat en morgon, kanske t.o.m. en söndag, och insett att man inte har frukostbröd hemma?
Det har i alla fall hänt mig och därför delar jag med mig av ett recept på ett frukostbröd som inte behöver jäsa och därför bara tar 20 minuter att baka.
Receptet ger ca 9-11 bullar.
INGREDIENSER:
5 dl vetemjöl. Om du vill kan du använda andra mjölsorter eller blanda.
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2,5 dl vatten.
Ibland vill jag lyxa till det och då brukar jag även krydda brödet med vanliga brödkryddor som finns att köpa i färdiga påsar i affären.
NU BAKAR VI!
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Ta fram en bunke och blanda i ingredienserna, börja med det torra och avsluta med sirap och vatten.
Rör ihop allt till en jämn och fin deg.
Det har i alla fall hänt mig och därför delar jag med mig av ett recept på ett frukostbröd som inte behöver jäsa och därför bara tar 20 minuter att baka.
Receptet ger ca 9-11 bullar.
INGREDIENSER:
5 dl vetemjöl. Om du vill kan du använda andra mjölsorter eller blanda.
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2,5 dl vatten.
Ibland vill jag lyxa till det och då brukar jag även krydda brödet med vanliga brödkryddor som finns att köpa i färdiga påsar i affären.
NU BAKAR VI!
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Ta fram en bunke och blanda i ingredienserna, börja med det torra och avsluta med sirap och vatten.
Rör ihop allt till en jämn och fin deg.
Plocka ut lagom stora bollar ur degen med hjälp av en sked och placera dom på plåten.
Mjöla sedan händerna lätt och forma bullarna runda.
Avsluta med att grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Häll sedan upp kaffe, ta fram smör och ost eller annat pålägg du gillar, skär upp brödet!
NJUT!