Ragu säger dom engelskspråkiga, jag kallar det köttfärsbas!

Om du har några timmar över en kväll och känner för att göra något ekonomiskt, nyttigt och väldigt gott har jag svaret åt dig.
I kväll var jag för nervös för att se ishockey på tv och valde därför att skringra tankarna med att göra Ragu.
Den är lätt att göra i stor mängd, lätt att frysa in och bra som bas i både lasagne och pasta bolognese.
Har du barn som är rädda för att äta grönsaker är det här det perfekta sättet att smyga i lite nyttigt utan att dom märker nåt.
Men ha gott om tid, det tar över 2 timmar att göra, nu kör vi!
INGREDIENSER:
1kg nötfärs och 1 kg fläskfärs.
Färsk rosemarin
100g rökt bacon
olivolja
2 gula lökar
4 Blekseleristjälkar.
2 matskedar tomatpure
4 burkar plommontomater 400g
SÅ HÄR GJORDE JAG:
Dra av 2 stjälkar rosemarin och finhacka dom
Finhacka bacon.
Häll lite olja i botten på en rejäl gryta (det ska få plats en hel del) och fräs bacon och rosemarin tills baconet blir krispigt.
Lägg i all köttfärs och använd en träslev att hacka isär det, sänk värmen lite och låt det koka på i cirka 10 minuter medans du rör.
När vätskan reducerats och det börjar fräsa är det dags för nästa steg.
Kör löken, moroten och sellerin i en matberedare så det blir finhackat och häll alltsammans i grytan och fräs på det i ca 15 minuter, tills grönsakerna mjuknar. Rör om då och då.
Tillsätt sedan tomatpuren och alla fyra burkarna med plommontomater, krossa tomater med träsleven så det blir mindre bitar.
Fyll upp tomatburkarna med vatten och tillsätt dom i grytan. Om du använder krossade tomater räcker det med två burkar vatten.
Låt sedan alltihop koka på låg värme i ca 2 timmar tills den tjocknar och reduceras.
Rör om då och då.
Klart!