Pannkaksrulle med skaldjur.

 
Pannkaksrulle som kan serveras varm, kall eller ljummen och ändå är lika god!
 
6 Portioner
 
Pannkaksrulle:
125g smör
2,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg
 
Fyllning:
3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
2-3 msk finhackad dill
200g skalade räkor
100g skalade kräftstjärtar
0,5 dl små gröna ärtor
 
Topping:
1,5 dl riven lagrad ost
 
Garnering:
Sparade räkor och kräfstjärtar
Limeklyftor
dill
 
GÖR SÅ HÄR:
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Fortsätt sedan med att göra pannkaksrullen.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt vetemjöl och mjölk, värm upp blandningen tills smeten släpper från grytans kanter.
Ta kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg i taget med elvisp.
Fördela smeten på en bakpappersklädd långpanna, 30-40 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Dra av pappret med den gräddade botten från långpannan och låt rullen svalna på pappret.
 
Dags att göra fyllningen.
Smält smöret i en kastrull, rör ner vetemjöl.
Späd med mjölk och koka upp under omrörning.
Tillsätt grädde och låt koka i ca 5 minuter.
Ta undan några räkor och kräftstjärtar till garnering.
Tillsätt dill,räkor, kräftstjärtar och ärtor och smaka av med salt och peppar.
Bred ut stuvningen på pannkakan och rulla ihop den från långsidan med hjälp av pappret.
 
Lägg rullen på en bakpappersklädd långpanna med skarven nedåt.
Strö över riven ost och gratinera den i ugnen ca 10 minuter.
Garnera med dom sparade räkorna, kräfstjärtarna, limeklyftorna och dillen
 
Servera med sallad!
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: