Currysås

 
Idag står kycklingfilé med currysås på menyn här på taket.
Denna rätt som var otroligt popular på 70-talet och är fortfarande.
Jag tänkte därför dela med mig av det recept på currysås jag använder till denna klassiska rätt.
 
Ingredienser:
 
1/2 gul lökfinhackad
1/2 rött, fintärnat äpple.
1,5 tsk curry
2 msk smör
2 dl vispgrädde
Salt
2 dl Hönsbuljong, eller grönsaksbuljong
 
Så här går du till väga:
 
Lägg äpple, lök, smör och curry i en kastrull och fräs ihop det på medelvärme i nån minut, se dock till att det inte får färg.
Tillsätt buljong och grädde, höj värmen och koka såsen tjock.
Vill du ha bitar av äpple och lök i såsen låter du bli att sila, vill du ha slät sås silar du nu.
Smaka av med salt.
Tycker du såsen är för söt kan du ha i lite citronsaft, tycker du att den är för sur tillsätter du lite socker.
 
Busenkelt, eller hur?
 
 
 
 

Kommentera här: