Egen Rhode Island sås.

Hör du till dom som tycker att Rhode Island sås är väldigt god till sallad och fisk, och tillhör du samtidigt dom som är trött på att äta emulgeringsmedel och annat kemiskt tjafs? Gör din egen, den är minst lika god om inte godare. Det är busenkelt och otroligt gott.
Rhode island sås har f.ö ingenting att göra med delstaten i USA, såsen är uppfunnen av Tore Wretman och alltså svensk!
Ok, ska man göra denna så bör man veta att grunden är Majonäs, för att slippa emulgeringsmedlet gör vi vår egen.
Majonäs:
2 st ägggulor
1 tsk Dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl matolja
sal och peppar.
Gör såhär:
Blanda ägggulorna, senapen och vinäger.
Droppa i olja under konstant vispning och vispa tills majonäsen fått önskad tjocklek.
Smaka av med salt och peppar.
Rhode Island sås:
1 dl majonäs
1 dl grädde
1 dl chilisås
1 msk konjak.
Gör såhär:
Vispa grädden lätt fluffig och blanda sedan ihop alla ingredienser väl. Vill du inte ha konjak i kan du ta tabasco exempelvis eller strunta i det helt.
Ställ den i kylskåpet i minst en timme innan servering.
Det går att variera såsen helt efter tycke och smak, en del har exempelvis i gräddfil istället för grädde.
Prova dig fram, kanske är det just Pernillas Rhode Island som du tycker är godast.
LYCKA TILL!!